HUS bör garantera övningsutrymmen for medlemskorporationerna även i framtiden

Delegationsgruppen for Svenska Nationer och ämnesföreningar SNÄf är oroad över att Studentkårens styrelse beslutit att dra upp nya riktlinjer for användningen av Gamla studenthuset.

“- Att våra medlemskorporationer kunnat använda Gamla Studenthuset som övningslokal har varit en vital del av deras verksamhet och ändringar i riktlinjerna för Gamla Studenthusets användning får inte hota korporationernas verksamhetsvillkor”, säger delegationsgruppens ordförande Björn Bonsdorff.

Delegationsgruppen anser att beslutet är oacceptabelt om inte alla parter kan komma överens om en ny lösning for lokalanvändning på annat håll.

“- Vi ämnar involvera alla parter i förhandlingarna och vill få till
stånd en lösning som även tillfredsställer korporationernas behov och intressen”, säger Bjorn Bonsndorff.

I dagsläget används Gamla Studenthusets lokaler aktivt att Lyran,
Akademen samt Ylioppilaskunnan Laulajat och Ylioppilaskunnan soittjat. Dessa korporationers historia vid Gamla studenthuset är lång och aktningsvärd, och Gamla studenthusets och korporationernas historia är till stor del sammanvävd. Korporationernas arbete var till stor hjälp då Gamla studenthuset byggdes och korporationerna är centrala aktörer i Studentkårens och Finlands kulturarv.

Tilläggsuppgifter:

Gruppordförande
Björn Bonsdorff
bjorn.bonsdorff@helsinki.fi
+358 442137403

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *