Ställ upp i delegationsvalet!

I månadsskiftet oktober-november går studentkåren till val. Kåren har 27 000 medlemmar, och består av alla oss som studerar på Helsingfors universitet. I delegationsvalet väljer vi 60 personer som representerar oss och ser till att vår röst hörs. SNÄf representerar 23 stycken svenskspråkiga föreningar samt nationer och har tre platser i den nu sittande delegationen.

I sig är delegationen som vilket som helst annat föreningsmöte – den bestämmer kårens budget samt åsikter och väljer dess styrelse. Då det gäller närmare 30 000 studerandes gemensamma ärenden, är budgeterna dock lite större och åsikterna mer omfattande. Det är kåren som är vårt allas gemensamma ansikte utåt, och när studentkårens styrelse talar lyssnar såväl Helsingfors borgmästare som riksdagsledamöter.

Studentkårens delegation sammanträder en gång i månaden och SNÄfs delegationsgrupp träffas alltid före för att gå igenom vad vi och våra medlemsföreningar tänker om de saker som är på mötets agenda. Det är inte fråga om ett alltför arbetsdrygt uppdrag, även om det är ansvarsfullt och givande.

Rasmus Olander, som har suttit i delegationen i fyra år berättar följande:

”Bland alla de saker jag gjort under min studietid är det bland det absolut bästa jag gjort. Jag har lärt känna flera underbara personer inom SNÄf och i andra delegationsgrupper och fått vänner för resten av livet. Jag har hållit tal inför resten av delegationen och argumenterat för de ståndpunkter jag trott på. Jag har också lärt mig massor av de andra delegaterna, och ibland ändrat åsikt i en fråga efter att jag fått se den ur ett annat perspektiv. Delegationsarbetet har gett mig verktyg för livet och gett mig en känsla av samhörighet med resten av studentkåren. Jag kan bara varmt rekommendera det till alla och envar – ställ upp om du funderat, det är mer än värt det!”

I år behöver SNÄf fler kandidater än någonsin. Vårt valteam har satt ribban högt; vi strävar nämligen efter att få fem mandat i delegation – fler mandat än någonsin tidigare. För att nå detta behövs varje röst – totalt närmare 750. Det är ett mål som vi kan nå, men då krävs det att vi får ännu fler kandidater uppställda från de svenska nationerna och ämnesföreningarna. Valdeltagandet måste också höjas till skyarna och då behövs våra allas gemensamma insats.

Ifall du funderat på att ställa upp eller är intresserad av att lära dig göra kampanj så är det bara att kontakta någon i SNÄfs valteam, SNÄf:s styrelse, din ämnesförenings eller nations valchef eller ordförande. Tillsammans kan vi nå fem mandat och skapa historia!

SNÄf Valteam 2018:
Centrum campus: Joonas Tolonen
Gumtäckt & kampus Vik: Otto Lindblom, (otto.b.lindblom(ät)helsinki.fi)
Soc&kom: Emmi Piippo
Mejlans kampus: Theodora Nyberg
Nationerna: Emilia Granqvist
Valchef: Rasmus Olander

Alla nås på: fornamn.efternamn@helsinki.fi om inget annan nämns

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *