SNÄf:s valteser 2018

Om inte du prioriterar svenskan, vem gör det?
#SNÄFFETBÄTTRE

Universitet

Studentkåren vid Helsingfors universitet finns till för studenterna och arbetar för att universitetets strukturer skall fungera. Studentkåren är den instans som väljer studentrepresentanter till universitetets olika beslutsfattande organ, såsom utbildningsprogrammens ledningsgrupper, fakultetsråden och universitetskollegiet.

SNÄf jobbar för att kåren skall lyfta fram de problem som uppstått i samband med Stora hjulet och att universitetet ser till att den svenska servicen fungerar på campus. SNÄf vill också lyfta fram tentpraxis på fakulteterna – alla studenter har rätt till en anonymiserad tent på svenska eller finska som rättas inom en rimlig tid.

Svenskspråkiga föreningar

SNÄf utgörs av nationer, ämnesföreningar och korporationer vid Helsingfors universitet. Studentkåren understöder föreningar med bl.a. bidrag, utrymmen och utbildningar. Tyvärr huserar flera föreningar i samma utrymmen i dagsläget och det är ofta svårt att hitta lediga kvällar för evenemang, och studentkåren erbjuder utrymmen för endast två år i taget.

SNÄf arbetar därför för att studentkåren i framtiden skall ha fler utrymmen för föreningar samt för att utrymmesfördelningen skall vara fyra år. Utöver detta jobbar SNÄf för att kåren också tar i betraktande föreningar med egna lokaler då kåren utvecklar sitt utbud av tjänster.

Vardag

Studentkåren syns i allas vår vardag, och erbjuder t.ex. boende via HOAS, billiga luncher via Unicafé och sjukvård via Studenthälsan. Dessutom samarbetar kåren med universitetet, som bl.a. erbjuder UniSport, bibliotek och studiepsykologer.

SNÄf arbetar för att vardagen skall vara så enkel som möjligt. Framförallt skall det vara lätt att få tid till Studenthälsan och dessutom få betjäning på svenska. SNÄf jobbar aktivt för att kåren starkt skall lyfta fram vikten av god fysisk och psykisk hälsa.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *