SNÄf föreslår Anna Kärkkäinen till HUS vice ordförande

Svenska nationer och ämnesföreningar är stolta över att få föreslå politices magister Anna Kärkkäinen till vice ordförande för Studentkåren vid Helsingfors universitet.

Anna Kärkkäinen blev våren 2008 magister från statsvetenskapliga fakulteten, med huvudämnet sociologi. För tillfället arbetar hon som planerare för digitala medier, med speciellt ansvar för internationella kunder. Hon har tidigare arbetserfarenhet från bland annat Utrikesministeriets kommunikations- och kulturavdelning samt från Centret för internationell mobilitet CIMO, var hon koordinerade IAESTE -utbytesprogrammet.

Kärkkäinen har en stark studentkårsbakgrund. Åren 2006 och 2007 var hon medlem i HUS styrelse, först som förenings- och tvåspråkighetsansvarig sedan som ekonomidirektionens ordförande. Tidigare hade hon fungerat som tvåspråkighetsutskottets ordförande samt medlem av ekonomidirektionen, och mellan åren 2003-2005 var hon suppleant i delegationen. Utöver den interna ekonomin har Kärkkäinen erfarenhet av HUS Gruppen, var hon varit medlem av arbetsutskottet samt förvaltningsrådet.

Även intressebevakning på universitetet är bekant för Kärkkäinen. Hon har under sina studieår haft diverse förtroendeuppdrag vid Svenska social- och kommunalhögskolan, bland annat varit styrelsemedlem och tutor. Hon har dessutom varit medlem av Samordningsdelegationen för den svenska högskoleutbildningen i Finland samt medlem i Svenska verksamhetsnämnden vid Helsingfors universitet. Via dessa uppdrag har Kärkkäinen fått insyn och erfarenhet av Helsingfors universitet internt och av det breda högskolefältet i Finland.

Kärkkäinens mångsidiga språkkunskaper är något hela studentkåren kunde dra nytta av. Kärkkäinen är tvåspråkig och både talar och skriver båda inhemska språken på modersmålsnivå och har dessutom utmärkta kunskaper i engelska. Anna Kärkkäinens gedigna erfarenheter av mötesteknik och hennes bakgrund i diverse förtroendeuppdrag gör henne till en utmärkt vice ordförande för HUS.

Det här inlägget postades i Studentkåren. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *