Ordförandes sommarhälsning!

Vi har i år igen haft en aktiv vår och arbetat hårt för att utveckla svenskspråkiga studerandes möjligheter i studentkåren. På grund av dagens samhällsklimat kan man konstatera att det blivit allt viktigare att som svenskspråkig vara uppmärksam. SNÄf:s verksamhet är ofta ”undercover”, vilket gör att den inte syns så mycket utåt. Därför har vi i år satsat mer på rebranding, för att göra SNÄf mer synligt och tillgängligt för medlemmarna.

SNÄf är det förenande taket över majoriteten av de svenskspråkiga organisationerna vid HUS och vi vill fortsätta utveckla samarbete mellan medlemmarna. Därför har vi även besökt flertalet av medlemsorganisationerna och diskuterat hurdan roll de anser att SNÄf borde ha.

SNÄf har under vårterminen arrangerat evenemang som bl.a. en Tahlo utbildning i samband med vårmötet, en sushikväll och den traditionella vårbrunchen. I samband med brunchen utlyste vi en hashtagtävling där det vinnande bidraget blev #snäffetbättre.

Vår delegationsgrupp har sedan höstens lyckade delegationsval arbetat flitigt med ett flertal frågor. Som exempel kan nämnas The Linjepappret, där studentkåren har som mål att sammanfatta sin verksamhets viktigaste riktlinjer.

I år återuppstod även HUS Tvåspråkighetsutskott, så om du t.ex. är intresserad att lära känna studentkåren lite bättre uppmanar jag dig varmt att ta det första steget och gå med i deras Facebookgrupp. För tillfället letar styrelsen också efter årsfestmarskalkar till SNÄf:s årsfest nästa vår. Om du vill planera år 2018:s finaste bal, tag då modigt kontakt och anmäl intresse till SNÄf:s styrelse!

Tack för den här fantastiska våren och ett stort tack till alla medlemmar för det goda samarbetet. På hösten fortsätter vi bl.a. med utvecklingen av alumniverksamheten och gulisintagningarna.

Ha en skön sommar bästa Snäffisar!

Emilia Granqvist
Ordförande

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *